URGENT

PLF aprova el seu Pla Multirisc per a possibles emergències

Compartiu aquesta història

 

Durant la sessió del ple municipal del passat divendres, totes les forces polítiques van aprovar per assentiment el nou Pla Multirisc de PLF. Es tracta d’un pla ideat per donar resposta a les possibles emergències que es puguin donar a la nostra vila.

En aquest sentit PLF ha de tenir obligatòriament plans d’actuació per a casos d’incendi forestal, el d’inundacions i ventades, el de risc per matèries perilloses o químiques i el de terratrèmols.

El que ha fet PLF, és redactar un pla que reuneixi totes aquests plans d’emergències en un. El Pla d’Actuació Municipal Multirisc de PLF és un dels primers que s’han redactat a Catalunya i el tècnic de Mediambient de PLF, Oriol Bassa, explica que fa una radiografia del municipi i les infraestructures que hi ha a PLF.

A banda d’aquest dibuix del nostre municipi, el Pla Multirisc també enumera les possibilitats de reacció de l’Ajuntament i dels serveis municipals. A banda fixa les possibles emergències que es poden donar a PLF i marca com actuar cada agent implicat segons cada circumstància.

A banda d’aquest pla Multirisc, l’Ajuntament de PLF ja té aprovats els plans d’autoprotecció de les tres urbanitzacions de PLF, en el que es marquen què fer en cas d’emergència específica en aquestes zones de la nostra vila.

Al mes de maig es farà la implantació d’aquests plans a les urbanitzacions amb un simulacre que ajudarà a la ciutadania a saber actuar en cas d’emergència.

A banda de tot plegat, a PLF es tenen plans especials per la llar d’infants, les industries que estan obligades a tenir-ne i per les activitats de gran format de PLF com el carnestoltes o la festa de Cap d’any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics