URGENT

Ax les Thermes canvia d’alcalde

Compartiu aquesta història
El nou alcalde d'Ax. Foto: La Dépêche du Midi
El nou alcalde d’Ax. Foto: La Dépêche du Midi

Aquest passat cap de setmana es va fer la segona volta de les eleccions municipals a França. En molts municipis, però, no ha calgut una segona força, o bé pels resultats o bé per que només es presentaves dues opcions polítiques, com és el cas d’Ax Les Thermes, on hi havia dues llistes electorals.

Així en la primera volta, ja va quedar dibuixat el nou consistori muncipal d’Ax.

El guanyador de les eleccions va ser Dominique Fourcade, líder de la llista electoral de Ax 2020, ja que les legislatures a França duren 6 anys i no 4 com a Catalunya.

Ell serà el nou alcalde, substituint a Pierre Peyronne, que ha estat l’alcalde en l’últim mandat. De fet l’exalcalde formava part de la llista guanyadora dels comicis, a l’igual que el seu predecessor. Tot i ser una llista lliure, Ax 2020, està vinculada al Partit Socialista, que ha patit un fort retrocés arreu del país.

Dominique Fourcade no és nou a l’Ajuntament d’AX, ja que és regidor des del 95, i la seva primera reacció al ser escollit batlle de la localitat va ser agrair els votants la confiança. Malgrat el canvi en el mètode de votació per als municipis de més de 1.000 habitants i el context nacional desfavorable, la llista socialista va ser triada amb comoditat, amb 13 escons i només dos regidors per a l’oposició.

Les eleccions a Ax van tenir una participació del 76,9%, amb 745 votants. El 63.2% dels vots va ser per la llista guanyadora i el 36.8% per a la segona llista.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics