URGENT

Pineda vol evitar la proliferació de gavians al nucli urbà

Compartiu aquesta història

 

Amb el retorn de l’època de cria dels gavians, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pineda de Mar ja editat un recordatori amb les mesures preventives i consells davant de la proliferació d’aquest tipus de gavines al centre de la localitat.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Pineda es recomana revisar els terrats, les terrasses i els balcons dels immobles per tal d’evitar que els gavians hi facin el niu.

En cas que ja hagin fet el niu, es recomana treure els ous i netejar el lloc on han niat per fer fora els adults.

Aquesta neteja, però, cal fer-la abans que neixin els polls perquè, en cas contrari, el problema s’allargarà fins que finalitzi el període de cria, ja que en aquesta època els gavians es pot comportar de manera especialment agressiva amb les persones.

Un altre factor important per prevenir la dispersió i el creixement de la població d’aquestes aus és evitar que tinguin menjar al seu abast.

Els gavians nidifiquen al març per posar els ous que triguen uns 27 dies en néixer.

Tot i ser part del nostre paisatge, tan visual com acústic, aquests ocells poden representar un problema.

Segons l’Agència de Salut Pública els problemes més comuns amb els gavians es produeixen durant la reproducció, donat que trien per fer els nius els terrats de les cases.

Aquesta espècie és molt territorial durant la reproducció cosa que provoca conflicte quan algú s’apropa a les immediacions del seu niu, reaccionant amb vols rasants o picats, cosa que posa en perill la seguretat de les persones i la seva qualitat de vida.

Molts municipis catalans fan campanyes per foragitar els gavians dels seus nuclis urbans, sobretot a la Costa Brava

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics