PLF viu ja el St Jordi

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Llibres i roses omplen des de bon matí el centre e PLF. La Plaça del Forum palatiolo és avui el punt central de l’activitat de St Jordi. Una 10a de parades s’habilitaran en aquesta zona del nostre municipi que de bon matí ja bull d’activitat.

No només activitat comercial de parades de roses i llibres, també de diverses entitats que han muntat un punt d’informació. És el cas dels Geganters, de l’Associació d’amics dels animals, la biblioteca , l’Institut Font del Ferro o de l’Assamblea catalana entre d’altres.

Pel que fa a les roses i els llibres, que són els gran protagonistes del dia, el Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya calcula que, de roses, se’n vendran unes 6 milions a tot Catalunya. Gairebé totes procedeixen de Sud-amèrica, i el 90% seran vermelles. La xifra, però, representa una disminució d’un 15% respecte a l’any anterior. Atribueixen aquest retrocés a la pujada de l’IVA, que s’ha traduït en un augment de l’impost del 8% al 21% sobre flors i plantes.

Les vermelles són que més es vendran aquí a PLF, tot i que el que més es destaca és el valor afegit de les estructures, més elaborades i treballades, com explica la responsable de la Floristeria Tot Jardi, Eva Orellana.

Per la seva banda, el Gremi de Llibreters preveu mantenir les xifres per aquest Sant Jordi i vendre 1,4 milions de llibres, una xifra similar a la de les dues darreres edicions. La facturació superarà els 18 milions d’euros, és a dir, entre el 5% i el 8% del total anual.

Una de les grans incògnites del dia és quins seran els títols més venuts.

Aquest any, n’hi ha molts d’històrics i relacionats amb el 1714, també “best-sellers” com “L’analfabeta que va salvar un país”, de Jonas Jonasson, i si ens fixem en la llista de llibres d’autors catalans més venuts de l’última setmana, hem de citar “Eufòria”, de Xavier Bosch, i “La terapeuta”, de Gaspar Hernàndez.

Hi ha d’altres llibres d’autors catalans a tenir en compte com explica Jordi Bayarri des de la Llibreria la Pilona de Malgrat.

A tot això cal sumar-hi l’efecte de la mort fa pocs dies de Gabriel García Márquez, i es preveu que alguns dels seus llibres ocupin un lloc d’honor.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics