URGENT

Convivencia Cívica Catalana organitza una xerrada sobre ensenyament i bilingüisme

Compartiu aquesta història

Aquest proper dissabte dia 26, la Plataforma ha anunciat un acte informatiu per tal de parlar sobre l’ensenyament a Catalunya i sobre la presència del català al sistema educatiu de casa nostra.

Convivencia Cívica Catalana exposarà el model lingüístic que defensa aquesta entitat. Un model basat en l’equilibri de les dues llengües cooficials a Catalunya en contra de l’actual sistema d’immersió, on segons la plataforma només s’ensenya en català.

En aquest sentit l’entitat creu que la cohesió social no s’aconsegueix apartant el castellà de les escoles, com consideren que s’està fent a Catalunya amb l’actuacl sistema educatiu.

Consideren que el castellà és la llengua pròpia de la meitat de la societat catalana i que l’actual model és excloent.

La plataforma que es dedica a assessorar a pares i comerciants entorn als drets lingüístics i reclamen l’abolició de les lleis que defensen el català.

En aquest sentit, l’entitat ha engegat diferents campanyes com la de defensa del bilingüisme a les escoles, la lluita contra les multes relacionades amb temes lingüístics, o les identitàries, on denuncien la presència de simbologia nacionalista a les escoles i alhora reclamen la presència de la bandera espanyola als balcons dels ajuntaments catalans per respectar el marc de la Constitució.

L’acte de Convivencia Cívica Catalana, que estarà presidit pel responsable de l’entitat Francisco, es farà dissabte a 2/4 d’11 del matí al local jove de Can Batlle, al barri de Sta. Maria.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics