Ribas assegura que el govern vol mantenir tots els serveis malgrat l’Arsal

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas ha alertat que l’Arsal posa en perill alguns serveis que presten els consistoris.

Aquesta nova llei impulsada pel govern espanyol vol evitar duplicitats entre administracions i racionalitzar la despesa pública dels consistoris. La llei divideix els serveis en propis, delegats i impropis. Aquests últims corren el risc de desaparèixer. La indefinició de la llei, però ha deixat moltes interpretacions i mots consistoris no saben què cal fer per poder oferir-los. És el cas del casal d’estiu, però també dels serveis socials, les ràdios locals, i aspectes de joventud o protecció civil. Tot i la llei, Ribas afrima que el govern municipal vol manterir tots els serveis que presta al ciutadà.

L’Arsal està estretament vinculada a la salut econòmica dels ajuntaments. En aquest sentit el regidor d’hisenda afirma que el de PLF està en bones condicions. Explica que hi ha capacitat d’endeutament, que el 2013 es va tancar amb superàvit, però reconeix tensions de tresoreria que no permeten pagar als proveïdors segons la normativa.

En aquest sentit apunta que el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament està per sobre del mig milió d’euros, ja sigui per inversions i subvencions com per la seva participació a la llar d’infants.

La crisi ha fet que els ingressos dels tributs locals hagin baixat per les dificultats dels palafollencs en fer front a les seves obligacions, però Ribas afirma que el descens ha estat poc important destacant l’esforç dels ciutadans per complir amb les obligacions.

El regidor ha anunciat que el servei d’aigua també s’ha incrementat aquest any sobretot pels qui més consumeixen.

Ribas afirma que l’augment d’obres al nostre municipi no respon a la proximitat de les eleccions municipals d’aquí a un any, i ho exemplifica amb la passera que ées una obra de la passada legislatura.

En aquest sentit afirma que està a disposició del partit per repetir a la llista electoral .

A l’igual que l’alcalde de PLF, Ribas defensa l’eliminació dels Consells Comarcals, les diputacions i el Senat per tal de racionalitzar la despesa pública i evitar duplicitats, recordant que els consistoris són les administracions més pròximes als ciutadans.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics