Surt a informació pública l’enllaç del desdoblament de la nacional amb l’autopista AP7

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Ministeri de Foment ha tret a informació pública l’enllaç que tancarà el desdoblament de l’N-II al sud de la demarcació de Girona. Les obres remodelaran l’actual enllaç de la carretera a Maçanet, on connecta amb la carretera d’accés a la costa brava, la C-35,  i l’autopista AP-7. El projecte té un cost aproximat de 16,6 milions d’euros  i permetrà substituir un dels ramals actuals -que té forma de llaç- per un altre que permeti als vehicles que vénen de Barcelona anar a buscar l’A-2 en direcció Girona d’una manera més directa.

Aquest enllaç completa el tram de desdoblament entre Sils i Maçanet (que va sortir a licitació el gener d’aquest any). Des d’aquí cap al nord, la nacional es convertirà en autovia, amb dos carrils per banda. Però més al sud, l’obra s’estroncarà i la calçada de l’N-II quedarà com és ara (amb algunes millores puntuals que s’hi faran).

L’Estat ja va arraconar el projecte per estendre el desdoblament de l’N-II més al sud d’aquest punt i fer arribar la futura autovia fins a Tordera. Segons va argumentar el Ministeri de Foment, l’obra seria excessivament cara perquè cada un dels 9  quilòmetre d’aquest tram, costaria 22,7 MEUR, quasi el triple del màxim que permet una ordre ministerial.

Aquest enllaç que ha sortit a informació pública, remodelarà l’actual enllaç en aquest punt de la nacional. Sobretot, destaca el Ministeri de Foment, es millorarà l’accés a la futura nacional desdoblada en sentit Girona per aquells vehicles que vinguin de Barcelona des de la C-35 o l’AP-7.

En total, per dur a terme tota l’obra, s’hauran d’aixecar tres passos superiors i dos d’inferiors a la C35 (per on passaran les vies de servei) i s’aixecaran cinc murs, que separaran la carretera de les cases i construccions properes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics