Estudiants de l’IES de PLF competeixen a Madrid al concurs Estatal de Cristal•lografia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Una 10a d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de la Font del Ferro de PLF seran aquest cap de setmana a Madrid per participar en el Concurs nacional de Cristal.lografia.

La cristal.lografia és el procés per formar cristalls a partir de la precipitació de d’una solució, d’una substància fosa o bé directament d’un gas.

Els estudiants de PLF van guanyar el 2n premi de cristal.lografia en el concurs que es va fer a principis d’abril a l’edifici de la Universitat de BCN. Mercedes Saludes, professora de Fisica i Química del centre palafollenc explica que és la cristal.lografia i com l’IES de PLF ha participat d’aquesta iniciativa.

En un escrit a la revista de l’institut, els estudiants que van participar expliquen que van anar al concurs català sense expectatives de guanyar, i amb la única perspectiva de gaudir d’una jornada amb la resta de 1500 persones participants al concurs.

Expliquen que per això van quedar molt sorpresos d’aconseguir un reconeixement.

La delegació palafollenca van aconseguir el 2n premi català, cosa que els obria la porta a participar al concurs nacional a Madrid, on estaran els millors projectes de les 7 regions que participen al concurs. En total 42 grups d’arreu d’Espanya que seran a la final de dissabte a la seu del Consejo Superior de Investigaciones Científicas al carrer Serrano de Madrid. Saludes explica que a banda de la competició aprofitaran per fer visita cultural a la capital.

L’institut de PLF és un dels 186 centres educatius que han participat en les diferents regions, el que suposa més de 7200 alumnes d’arreu d’Espanya.

Els estudiants locals viatjaran a Madrid acompanyats er 2 mestres del centre.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics