URGENT

L’Ajuntament de PLF redueix el seu deute viu i és el que menys deu per habitant de la nostra zona

Compartiu aquesta història

El deute per cada palafollenc es redueix fins els 340€, una 70a menys que l’any abans i lluny ja del màxim de deute municipal registrat el 2011 amb 447€ per habitant.

Segons dades facilitades pel Ministeri d’Hisenda i Administracions públiques, el nostre municipi és ara el qui té un deute per habitant més baix de la nostra zona.

dades

El deute viu fa referència als diners que les corporacions locals deuen a les entitats financeres a través de crèdits.

A finals del 2013, PLF devia 3 milions 91 mil € a les entitats bancàries, 700 mil menys que un any abans, quan el deute s’acostava als 3 milions 800 mil€.

Això vol dir que en tot l’any passat es va aconseguir reduir el deute en un 18.5%.

Si PLF és el municipi de la nostra zona amb un deute més baix per habitant, a l’altra banda de la balança hi continua Sta Susanna que té un deute viu per habitant de prop de 5000€, 14 vegades més que el deute de cada palafollenc.

El municipi no només no ha aconseguit moderar el seu deute viu, sinó que l’any passat va augmentar-lo en 700 mil€ fins apropar-se als 16 milions 400 mil€, 5 vegades més que el nostre municipi.

El segon poble de la zona amb un deute més elevat per habitant és Tordera, que tot i estar lluny de St Susanna manté una obligació amb els bancs de 1240€ per cada torderenc, triplicant les responsabilitats dels palafollencs.

depesa hab

 

És que Tordera és un altre municipi que no aconsegueix reduir el deute viu i l’augmenta en 2 milions en un any, fins sobrepassar els 20 milions de deute amb els bancs.

Analitzant les dades de l’Alt Maresme i la Selva Marítima, el municipi que més ha reduït el seu deute en l’últim any ha estat Pineda, que ha pogut eixugar 1 de cada 4€ de deute que tenia, el que suposa una reducció de més de 4 milions 800 mil€ en un any, fins arriba a tancar l’exercici de l’any passat amb un deute de menys de 15 milions .

El segon municipi amb una major reducció és PLF amb un 18.5% i el tercer Malgrat, que ha aconseguit rebaixar el seu deute en un 15.6% fins els 6 milions 700 mil€, resultant un deute de 362€ pe cada malgratenc.

Tan Blanes com Lloret, mantenen un deute per habitant per sota dels 1000€. Al web de RP hi trobareu més informació sobre els municipi veïns

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics