Liciten les obres per reparar el tram de la riera de Blanes malmès pels aiguats del 2011

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Blanes, a través de l’empresa mixta Aigües de Blanes, ha tret ja a licitació les obres per reparar la riera de la rambla Joaquim Ruyra malmesa per les fortes pluges de la tardor de 2011. El pressupost màxim d’execució és d’1.150.000€ i l’empresa d’aigües es farà càrrec de tot el procés, ja que la infraestructura forma part del cicle de l’aigua.

Les empreses poden presentar ofertes fins al pròxim 4 de juny i hauran de tenir en compte que en un mes caldrà enllestir la redacció del projecte i que a partir de llavors l’execució no pot allargar-se més de 4 mesos.

El mes d’octubre del 2011 uns fortíssims aiguats van malmetre part del calaix soterrat per on circula la riera de Blanes dins el casc urbà. L’afectació va obligar als bombers a desallotjar un edifici sencer de la rambla de Joaquim Ruyra per l’aparició d’esquerdes. A banda des de llavors el trànsit rodat en aquest tram de la riera està tallat.

Llavors es van destinar més de mig milió d’€ a reparar d’urgència el calaix de la riera i assegurar l’edifici així com a pagar els reallotjaments dels veïns desallotjats.

L’Ajuntament vol que, un cop s’hagi fet la reparació dels danys estructurals que es van detectar al calaix de la riera, es pugui tornar a obrir el trànsit rodat. En concret, es tracta d’una part del tram nord de la Rambla Joaquim Ruyra comprès entre el carrer Tordera i la plaça de la Solidaritat. La circulació en aquesta zona es va tallar per major seguretat, perquè el continuat pas de vehicles per sobre de la riera afectada, no malmetés més l’estructura.

Amb aquests nous treballs, el consistori espera poder reobrir el tram i recuperar la normalitat prèvia a la tardor del 2011.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics