Amplien el servei de rodalies de Girona també als caps de setmana i fins a Portbou

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat iniciarà a partir del mes que ve el servei de Rodalies de Girona durant els caps de setmana. Des que es va posar en marxa la nova línia RG1, que uneix Figueres amb el Maresme passant per Girona sense transbords, tan sols circulaven en els dies feiners d’entre setmana.

Llavors el Departament de Territori i Sostenibilitat ja va anunciar que depenent de l’èxit s’ampliaria també als caps de setmana i festius.

Els combois de la línia RG1 han transportat de mitjana 32.000 viatgers al mes, unes xifres que han instat la Generalitat a tirar endavant millores en la freqüència dels serveis.

De tota manera encara no s’ha avançat quins seran els horaris que faran aquests nous trens que faran en recorregut entre Figueres i Blanes.

A mitjan mes que ve la Generalitat també farà arribar alguns dels treballs de la línia RG1 de Rodalies fins a Portbou. Tot i que tampoc es va concretar quins seran els que estendran el seu recorregut, el conseller Santi Vila sí que va explicar que es farà en quatre trens per sentit (vuit en total), és a dir, a la meitat del servei de Rodalies de Girona allargaran el seu recorregut fins a Portbou. El conseller no va tancar la porta a allargar tots els actuals trens de la línia RG1 fins a Portbou si el servei té una bona acollida.

D’altra banda, la Generalitat manté el termini previst inicialment per implantar la integració tarifària a la xarxa gironina. L’objectiu de Territori i Sostenibilitat és que es posi en marxa després de l’estiu. Segons va explicar Vila, aquesta integració tarifària podrà arribar a suposar descomptes d’entre el 16 i el 60% en el preu dels bitllets.

Tal com es va explicar durant la inauguració del servei de Rodalies, inicialment s’implantarà en l’àrea compresa entre Sant Jordi Desvalls i Maçanet de la Selva, i permetrà passar del tren a l’autobús sense haver de tornar a pagar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics