Continuen baixant els sinistres laborals al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’Informe de Sinistralitat Laboral al Maresme, corresponent al primer trimestre de l’any, ratifica la tendència a la baixa dels accidents en el lloc de feina a la nostra comarca. Durant el primer trimestre de l’any, va haver-hi 632 sinistres laborals, una xifra que representa una disminució de prop de l’1% respecte al trimestre anterior i del 3% en comparació amb el mateix període de 2013.

L’altra dada positiva és que cap d’aquests accidents va ocasionar víctimes mortals. El 99,2% del total de sinistres van provocar lessions de pronòstic lleu als treballadors/es.

L’informe que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal evidencia diferències de comportament de la sinistralitat laboral entre homes i dones. Així els homes pateixen més accidents a la feina, prop de 400 casos en els primers mesos de l’any.

En canvi, entre el col•lectiu de dones s’han comptabilitzat 240 accidents laborals que representen un increment percentual del 6% respecte al primer trimestre de l’any passat.

Pel que fa a sectors econòmics, el dels serveis és el que ha comunicat un major nombre d’accidents laborals. 2 de cada 3 sinistres prové d’aquest sector, seguit de la indústria, la construcció i el sector primari.

Justament l’evolució interanual indica un augment dels sinistres en el sector primari i una reducció en els sectors industrial i serveis.

A banda de les xifres concretes, el valor objectiu que s’utilitza per conèixer el grau de sinistralitat d’un territori és l’índex d’incidència. Es tracta d’un indicador que resulta de relacionar el nombre total d’accidents per cada 100.000 afiliats al règim general de la Seguretat Social. L’Índex d’incidència del Maresme és de 812,51 accidents laborals per cada 100.000 afiliats, un índex inferior al de la província de Barcelona i també del conjunt de Catalunya.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics