Una zona blava i noves àrees d’aparcament acompanyaran la zona verda a St. Lluís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Si una cosa va quedar clara ahir a la reunió de veïns del barri amb l’Ajuntament, és que St Lluís té greus problemes d’aparcament.

Un centenar de veïns van escoltar atents les explicacions del regidor d’Urbanisme, Josep Rueda i el cap de la Policia Toni Carrera, que van explicar el desplegament de la zona verda a St Lluís. Una zona reservada i gratuïta que serà exclusivament per a palafollencs acreditats amb un adhesiu de “Resident”. Tots els carrers pròxims al Marineland, seran classificats de zona verda, per evitar que els turistes puguin col•lapsar el barri .

Rueda va explicar que també es crearan zones blaves de control horari, com ja hi ha al centre, per tal que hi puguin estacionar vehicles de fora, però amb restriccions horàries, per garantir la rotació de vehicles. La resta, bàsicament els carrers més cèntrics, seria zona lliure d’estacionament. De tota manera el regidor es va comprometre a estudiar la creació de nous espais d’estacionament al barri.

En aquest sentit Rueda va explicar que es podria reformar part de l’actual plaça de la Fesola per habilitar-la com a zona verda, o també part una zona propera al camp de futbol de la Figuerassa.

I és que una de les queixes recurrents dels veïns és la presència de vehicles abandonats o de tallers mecànics ocupant estacionaments al barri. En aquest sentit es van queixar de la poca presència policial que multi i retiri els vehicles mal estacionats.

Els veïns han rebut les propostes de l’Ajuntament amb l’esperança que s’acabin els problemes d’aparcament al barri. L’Angeles explica que actualment el problema és greu, mentre que l’Antonio considera que no és només culpa del Marineland, ja que a la nit el problema persisteix. L’Ignacio creu que la manca d’estacionament obligarà a desplaçar-se als veïns del centre, que serà l’únic lloc d’estacionament lliure.

La zona Verda estarà operativa a mitjans de juliol, i només hi podran aparcar els palafollencs acreditats. Qui ho faci sense l’adhesiu, rebrà una multa de 100€ i si passades unes hores el vehicle no s’ha mogut, serà immobilitzat amb una sanció superior o retirat per la grua. Margarita Fernández, presidenta de l’Associació de Veïns de St Lluís creu que la zona verda permetrà resoldre el problema d’arrel.

L’ajuntament ha explicat que hi haurà un vigilant exclusiu per a les zones verda i blava, quan aquesta última comenci a funcionar, per tal de garantir el bon funcionament d’aquestes àrees restrictives que funcionaran durant tot l’any i no només a l’estiu.

Diu el consistori que si la mesura funciona, les zones verdes i blaves podrien implementar-se en qualsevol punt de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics