Una pel•lícula de TV3 recull la història d’un blanenc que va reflotar una empresa de la salaó

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El film, que s’estrena quest vespre, i que ja es pot trobar a la seva plana web, narra com emprenedors catalans originaris de Blanes van marxar cap a Galícia per aixecar la indústria de la salaó, i com aquesta indústria, amb els anys, es va anar consolidant.

La producció, dirigida per Jesús Font, la protagonitzen Joan Carreras i Olalla Moreno.

Ambientada a mitjans del segle XIX, i rodada a la Corunya, la pel.lícula, que es diu “Salaó: els temps de la sal” porta a la pantalla la història de Joan Roig, un jove de Blanes que, perseguit per la policia per motius polítics, rep una oferta de feina arriscada: passar un any a Galícia per reflotar la petita salaó propietat d’en Galup, un altre català que s’ha instal•lat allà buscant les sardines que havien desaparegut del Mediterrani.

Un desengany amorós molt dolorós i les circumstàncies polítiques fan que el que havia de ser una estada curta s’allargui i Roig acabi muntant la seva pròpia salaó, amb la qual vol modernitzar el negoci artesanal de la conserva de peix. La transformació que projecta no tindrà un camí planer perque les salaons gallegues veuen en els nouvinguts catalans una competència punyent.

A banda dels protagonistes, el film coproduït per la televisió catalana, compta amb l’aparició d’actors i actrius com Marcel Borras, Nao Albert, Vicky Luengo o Aina Clotet.

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics