URGENT

Alumnes de PLF participen en l’aprovació d’una llei sobre la neutralitat religiosa en l’educació

Compartiu aquesta història

 

Cent cinquanta-cinc alumnes de dinou centres de secundària i batxillerat de Catalunya, entre ells de l’IES de la Font del Ferro del PLF, van aprovar dilluns al migdia, una llei sobre la neutralitat de creences en l’àmbit educatiu no universitari.

Tots aquests estudiants participaven de la dotzena edició de la simulació parlamentària “Fem una llei”, que ha presidit la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, on també hi han participat diversos diputats de la cambra catalana.

De Gispert ha destacat la feina feta pels alumnes, de tercer i quart d’ESO i primer de batxillerat, emulant la tasca dels diputats catalans. La presidenta ha destacat la capacitat de “saber explicar, negociar i parlar per arribar a acords” dels estudiants així com la determinació de defensar allò en què creuen.

Els diputats Annabel Marcos (CiU), Agnès Russiñol (ERC), Rocío Martínez-Sampere (PSC), José Antonio Coto (PPC) i Jose María Espejo-Saavedra (C’s) han agraït als alumnes la participació en el projecte i la feina que han fet, i els han encoratjat perquè se segueixin formant.

Durant la simulació, els joves han defensat que l’escola respecti la laïcitat, la llibertat de creença i el dret a creure sense ser prejutjat i que no diferenciï els alumnes per raons ideològiques o religioses. Els joves consideren que amb aquest projecte de llei, que han treballat durant tot el curs, han trobat l’equilibri entre la neutralitat i el respecte amb relació a un tema que és de gran actualitat i present al dia a dia de les escoles.

El projecte de llei té per objectiu principal garantir la llibertat de creença i la neutralitat religiosa entre els ciutadans com a elements bàsics per assegurar-ne la igualtat.

El centre palafollenc era l’únic del Maresme que participava d’aquesta iniciativa

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics