URGENT

La Generalitat cedeix i augmenta el Fons Local de Cooperació pels municipis

Compartiu aquesta història

 

Habitualment el nostre municipi rebia uns 130 mil€ d’aquest fons, que és una redistribució de recursos que prové de la Generalitat.

Aquest any, però, el govern català va retallar dràsticament aquesta redistribució en plenes festes de Nadal. En el cas de PLF, preveia només 5.600€ en aquest concepte. Una dràstica rebaixa que afectava a la majoria de municipis, i fins i tot alguns es quedaven sense aquest fons, com Tordera, Malgrat o Blanes.

La majoria de consistoris, i també les associacions de municipis, van protestar enèrgicament, i ara el govern català a fet marxa enrere i ha aprovat una dotació complementària per aquesta redistribució. Una dotació que permetrà recuperar el nivell d’altres anys en el cas de PLF.

Així la Generalitat ha anunciat que, a banda dels 5600 € ja anunciats, PLF rebrà ara, de forma complementària 136 mil €. Un complement que multiplica per 23 la primera intenció. Això significa que en total el Fons Local de Cooperació arribarà als 141 600 €, una xifra fins i tot un pèl superior a la d’altres anys. El regidor d’hisenda de PLF es mostra satisfet i ara estudiaran a què destinar aquests diners.

Sigui com sigui, Josep Ribas explica que aquets diners només es poden destinar a despeses ordinàries, mai per a inversions. En altres anys s’havien destinar a la mancomunitat de residus. Ribas espera, però, rebre en breu els diners.

A l’igual que a PLF, Malgrat també veurà complementada la seva aportació. Si d’entrada tenia aprovats 4500€ d’aquesta redistribució de tributs, ara hi sumarà 208 mil€.

Blanes, Tordera i Pineda, que amb la primera resolució es quedaven sense ajudes del Fons Local de Cooperació, finalment cobraran 322 mil, 192 mil i 253 mil € respectivament.

I és que la dotació complementària del Fons Local de la Generalitat puja a més de 52 milions d’€, quan en un primer moment només s’hi van destinar 37 milions i mig.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics