URGENT

Blanes promou la reutilització de residus

Compartiu aquesta història

 

L’Ajuntament de la ciutat, conjuntament amb el Consell Comarcal, la deixalleria municipal i l’empresa de neteja Nora, han organitzat una Campanya Mediambiental que es farà durant tota aquesta setmana, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient que es commemora dijous.

El principal objectiu de la campanya és promoure l’ús de la deixalleria municipal i, en especial, del servei de reutilització de material.

Amb aquest servei es dona una segona vida als residus dipositats a la deixalleria i que poden tenir una segona vida per a altres persones.

Bàsicament es tracta de joguines, llibres, mobles, bicicletes i altres tipus de material prèviament seleccionat pels operaris de la deixalleria, que el deixen en un magatzem i que es dóna de franc.

El servei funciona les tardes de dimecres i dijous. Els dimecres només per als ciutadans derivats des de serveis socials de l’Ajuntament i els dijous per a la resta d’usuaris.

Des de la posada en marxa de la deixalleria i fins al 2013, la instal•lació ha expedit més de 12 mil carnet d’usuaris, la gran majoria, un 93%, per a usuaris particulars.

Del 2006 al 2013 la deixalleria ha rebut unes 500 peticions d’ús del servei de reutilització. Els materials més sol•licitats han estat taules, armaris, llibres, bicicletes i altres materials similars. L’únic requisit que es demana a tots els usuaris és que signin un document on es comprometen a retornar els objectes retirats de l’equipament municipal al final de la seva vida útil, per garantir una gestió adequada del residu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics