La fiscalia demana 2 anys i mig de presó per l’exalcalde de Lloret

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La fiscalia anticorrupció completa la seva acusació demanant 17 d’inhabilitació especial per a exercir un treball o càrrec públic per Xavier Crespo, qui fou alcalde de Lloret de Mar i actualment diputat de CiU al Parlament. La fiscalia l’acusa d’un delicte continuat de suborn passiu i un altre de prevaricació per la seva presumpta implicació en el cas Clotilde, una suposada trama que hauria beneficiat un empresari rus a canvi de regals i donatius.

Pel que fa a altres acusats, en el seu escrit la fiscalia demana dos anys i tres mesos de presó, 16 anys i mig d’inhabilitació per a l’exregidor d’Urbanisme de Lloret Josep Valls, i dos anys de presó per a l’empresari Andrei Petrov.

En el seu escrit, els fiscals acusen Crespo i Valls d’haver demanat i acceptat suborns per part de l’empresari rus a canvi de beneficis fiscals per la seva empresa.

Els fets van començar el 2006 quan l’empresa de Petrov, va contactar amb Crespo i Valls per urbanitzar l’antiga plaça de Toros de la ciutat per fer-hi un centre comercial. Els dos polítics haurien assegurat a l’empresari que “podria obtenir facilitats administratives” en la construcció de l’antiga plaça de toros “a canvi de determinats favors” i de “tractar bé” els dos càrrecs municipals.

Per això, segons la fiscalia, Petrov va convidar el febrer del 2008 Crespo, la seva dona i el seu fill, a un cap de setmana a Moscou, amb tot pagat, viatge valorat en uns 5.000 euros.

Amb tot l’ajuntament de Lloret, segons l’escrit, no va exigir l’aval de prop de 2 milions d’€ pactat en el conveni i l’empresa de Petrov va començar les obres abans d’acabar-se el projecte.

Els dos regidors també li van demanar a Petrov que patrocinés durant quatre anys amb 60.000 i 30.000 euros per temporada els clubs d’hoquei patins i futbol de la localitat, respectivament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics