24 alumnes de l’IES de PLF afronten a partir d’avui la selectivitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dels 31.000 estudiants catalans que comencen aquest dimecres les proves d’accés a la universitat n’hi ha 24 de l’Institut de la Font del Ferro de PLF. Els primers exàmens seran, com ja és habitual, els de Llengua Castellana i Llengua Catalana.

Mai abans hi havia hagut tants estudiants del centre que es presentaven a la selectivitat. De fet en els últims anys la mitjana era d’una 15a d’almnes de batxillerat els qui es presentaven a les proves. Enguany dels 36a lumnes que han fet 2n de Batxillerat a l’IES de la Font del ferro, 24 han decidit anar a la temuda selectivitat, les proves que acabaran de conformar la nota per accedir a la universitat.

La importància d’aquestes proves de selectivitat es tradueixen en nervis dels estudiants. L’Alex Sacristan és un d’aquests estudiants de l’IES de la Font del Ferro que s’examina de la Selectivitat. Explica que és inevitable posar-se nerviós perquè aquests exàmens poden determinar la futura vida estudiantil.

L’Elisabeth Alabance és una altra estudiant que avui, entre exàmens, confessava que intentava estar tranquil.la tot i la importància de les proves. Diu a més, que intenta no parlar gaire amb els companys per evitar el neguit.

Les proves s’estendran els dies 12 i 13 en horari de matí i tarda.

La Comissió Coordinadora de la Selectivitat ha revisat aquest any tots els protocols d’actuació, redacció i producció dels exàmens, així com el procés de seguiment per tal d’evitar els problemes de l’any passat on algunes proves contenien errors i faltes.

Com en anys anteriors, les proves es dividiran en dues fases. La general, que és obligatòria, i que inclou les matèries comunes com Llengua Catalana, Llengua Castellana, Llengua Estrangera, Història, Història de la Filosofia i una matèria de modalitat. L’altra fase és l’específica i és voluntària. Els alumnes poden examinar-se de fins a tres matèries i les dues millors notes seran les que faran mitjana.

Per poder superar les proves i accedir a la universitat, els estudiants han d’obtenir un 5 de mitjana entre la nota del Batxillerat, que equival al 60% de la qualificació definitiva, i la nota de la selectivitat, que val un 40%.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics