El Maresme es prepara per lluitar contra els incendis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els principals cossos de seguretat i les administracions de la nostra comarca s’han reunit per coordinar-se i elaborar un protocol d’actuació per intervenir més eficaç i ràpidament davant les possibles emergències, ja siguin incendis forestals, inundacions o pèrdues de persones.

La reunió també va servir per mirar d’optimitzar recursos materials i humans.

A la reunió, celebrada a Cabrera de Mar, van assistir-hi Bombers, Agents Rurals, Parcs Naturals i Oficina Tècnica Municipal de Prevenció d’Incendis de la Diputació de Barcelona, Mossos d’Esquadra, Agrupacions de Defensa Forestal, la Federació de les ADF del Maresme i el Consell Comarcal del Maresme.

L’objectiu d’aquesta coordinadora, que porta 14 anys organitzant-se, és millorar l’efectivitat davant dels incendis forestals al Maresme i a la Serralada Litoral. El seu radi d’actuació arriba a l’àmbit forestal que comparteixen El Maresme i El Vallès Oriental. En total 30.000 hectàrees que pertanyen a 36 municipis.

Segons analistes de la Generalitat, aquest any s’espera un estiu sec, amb importants i puntuals pujades de temperatura.

Aquesta manca de pluges i l’augment de les temperatures poden ser un factor de risc en la propagació dincendis forestals. Així ho diu Joan Aldrufeu, president de les ADF de l’Alt Maresme.

Cal recordar que més de la meitat del terreny de la nostra comarca està ocupat per boscos. Aquesta extensió de massa vegetal fa que 20 dels 30 municipis maresmencs estiguin catalogats com a termes municipals amb un alt risc d’incendi forestal en condicions de sequera i temperatures elevades.

En els últims anys la mitjana d’incendis a la nostra comarca està entorn a la 30a, però tots de poca consideració. Aldrufeu destaca la importància d’una ràpida detecció i actuació en els inicis de les flames, per evitar que s’acabin estenent.

Enguany es celebra el 20e aniversari de l’últim gran incendi de PLF. Fou el 10 d’agots del 94, quan van cremar 230 hectàrees de bosc del nostre municipi, bàsicament de la muntanya del castell. Les flames es van originar a St Genís, però el vent va fer passar les flames fins el castell.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics