URGENT

L’Ajuntament de PLF demana poder convocar un referèndum sobre la monarquia

Compartiu aquesta història

El consistori de PLF ha aprovat la moció presentada pel grup municipal d’Iniciativa Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, on es demana fer una reforma constitucional per tal de permetre una consulta a la ciutadania sobre la continuïtat o no de la monarquia parlamentària i passar a un model republicà.

El portaveu eco-socialista, Andrés Osorio, va ser qui va presentar aquesta proposta “consultiva” davant de la resta de regidors.

Per la seva banda, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, va criticar el fet que es tractessin tants temes diferents en una mateixa moció i va oferir la llibertat de vot dins del grup socialista. A més, va defensar la moció que es va aprovar fa aproximadament un any sobre la constitució d’un Estat federal.

Óscar Bermán, portaveu del grup municipal del Partit Popular, considerava que aquesta moció no tenia cap validesa i que tampoc entrarien en el debat d’una hipotètica República. A més, s’ha mostrat favorable a l’actual règim monàrquic.

El portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Francesc Alemany, va considerar que tot i la distància emocional que ja tenen amb l’Estat espanyol, des del seu partit es mostraran favorables a un procés constituent republicà, i per tant, a una consulta sobre la continuïtat de la monarquia.

Seguint la línea del partit, el portaveu de Convergència i Unió, Joan Gallart, va justificar la seva abstenció, però va matisar que s’haurien de parlar aquests temes des de les opinions personals i no de partits.

Finalment la moció per reformar la Constitució i poder fer un referèndum sobre la continuïtat de la monarquia, va ser aprovada amb els vots del grup d’Iniciativa Esquerra Unida, Esquerra Republicana per Catalunya i 3 vots dels membres del PSC. El Partit Popular va votar en contra i tant l’alcalde com els regidors de Convergència i Unió es van abstenir.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics