Blanes ret homenatge a tres dels seus grans fotògrafs

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les fotografies no només capten una imatge, sinó que també són una forma d’explicar el passat. En aquest sentit, Blanes pot presumir d’haver tingut tres grans fotògrafs que han retratat l’evolució de la vila al llarg de l’últim segle.

El fotoperiodista Joaquim Robert, i les pioneres fotògrafes Anna Maria Barnés i Esperança Ros, van captar a través dels seus objectius com es va anar transformant la vida de Blanes.

El primer, Joaquim Robert, va rebre un homenatge a la Casa Saladrigas en commemoració del primer aniversari des de la seva mort. Al llarg de l’acte un bon nombre d’exponents van recordar la seva figura moguda per les passions.

Unes passions que ara ja estan exposades en blanc i negre i a color gràcies a l’Agrupació fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes amb el suport de l’Ajuntament de la localitat. De fet, va ser el mateix Joaquim qui va fundar aquesta organització dedicada a la fotografia.

Ara 5.000 de les seves instantànies ja estan recollides a l’Arxiu Municipal de Blanes.

Per l’altra banda, des de fa uns dies que la Sala Maria Luisa García-Tornel acull una exposició de les dues fotògrafes Anna Maria Barnés i Esperança Ros.

Segons recull l’Arxiu Municipal, elles dues van ser les primeres dones de Blanes que es van endinsar en el món de la fotografia tant amateur com professional. Unes imatges que retraten el Blanes de la postguerra i dels anys cinquanta.

El fons que van aconseguir acumular ascendeix a més de 31.000 imatges de les quals és impossible saber l’autoria, ja que totes dues dones treballaven conjuntament.

Per aquets motiu, L’Arxiu Municipal ha hagut de fer una primera tria de 4.000 imatges de tot el volum que s’ha digitalitzat, i filant prim s’han acabat seleccionant 175, que són les que hi ha exposades.

L’espai municipal les ha dividit en una sèrie d’apartats temàtics, com: el Blanes marítim o la vida quotidiana. L’exposició es podrà visitar fins al 14 de setembre i les dues sales on s’allotja estaran obertes cada dia des de les 6 de la tarda fins a les 9 del vespre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics