ERC abandona el Govern del Consell Comarcal de La Selva per les implicacions de CiU al cas Manga

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A menys d’un any per les eleccions municipals, Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit abandonar al seu soci de Govern en el Consell Comarcal després que CiU no depurés al seus membres de partit implicats en el cas Manga.

Aquest escàndol de corrupció es sostenia sobre una sèrie d’adjudicacions fraudulentes i va acabar esclatant fa un any i mig. Immediatament, el jutge va ordenar la detenció de nou persones, quatre d’ells a les comarques gironines.

Entre ells es podien comptar càrrecs tan rellevants com el del president del Consell Comarcal de La Selva, el convergent Robert Fauria, imputat per suborn i tràfic d’influències, o el del cap del Departament d’Organització de Serveis a la Ciutadania, Joan Carles Feliu. De totes maneres, tots dos implicats van quedar poc temps després en llibertat al pagar les seves fiances.

Si bé el cas esta parcialment sota secret de sumari, Esquerra Republicana considera que ja es coneixen els suficients detalls per poder depurar responsabilitats i que el seu soci de Govern no ho ha fet.

Esquerra a la vegada al•lega que el compromís de Convergència de depurar responsabilitats s’ha quedat en paraules i que vista l’inacció del partit polític, ells han decidit abandonar el Govern del Consell Comarcal que comparteixen des del 2011.

Tal com els republicans han explicat en un comunicat, no volen que el Consell generi una sensació “d’opacitat o fins i tot de certa complicitat amb les actuacions objecte d’investigació”.

A més, Esquerra es desmarca del cas Manga, ja que el partit polític no va tenir cap responsabilitat de govern durant la legislatura anterior, que és l’afectada pels escàndols de corrupció.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics