URGENT

Avui es comencen a aplicar les noves zones verda i blava de Sant Lluís

Compartiu aquesta història

Després dels retards finalment avui s’ha començat a posar en funcionament la nova modalitat d’aparcament al barri de Sant Lluís. Si bé la zona blava no era cap novetat a PLF, sí que ho és la zona verda, una modalitat d’aparcament reservada en exclusiva per als residents del poble.

Aparcar en aquestes places serà completament gratuït i les zones blaves si es duu l’adhesiu de resident no tindran limitació horària, una de les novetats d’aquest sistema de pàrquing en aquesta zona del poble.

Si bé avui s’ha començat a posar en funcionament, les sancions no es començaran a aplicar fins d’aquí a una setmana. Unes denuncies que es poden arribar a enfilar fins als 250 euros si tenim en compte la retirada de la grua. Per poder controlar l’estacionament, l’Ajuntament ja ha contractat a dues persones per a què s’encarreguin de vigilar si els cotxes que hi ha aparcats compleixen amb la normativa que entra en vigor avui mateix.

Tal com ha anat informat l’Ajuntament, la zona verda té com a objectiu regular l’aparcament i donar preferència als veïns de PLF enfront als visitants del parc aquàtic Marineland.

Per altra banda, tal com explica el regidor d’Urbanisme de PLF, Josep Rueda, la intenció de la zona blava es oferir la possibilitat d’aparcament gratuït als visitants.

Davant d’aquestes noves mesures, Óscar Bermán com a portaveu del Partit Popular municipal considera que la seva aplicació només ha portat crispació a Sant Lluís i que no es fonamenta sobre cap estudi:

Davant d’aquestes crítiques el regidor d’Urbanisme ha convidat al portaveu popular a veure els estudis que s’han elaborat a l’hora de decidir quines eren les zones prioritàries a on intervenir.

Per últim, la presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Lluís, Margarita Fernández, es va queixar en representació del seu col•lectiu que no quedin llocs on aparcar per a la gent que ve de fora.

Sobre aquesta circumstància Rueda afegeix que més del 50% del pàrquing del barri de Sant Lluís no està afectat ni per zona verda ni per zona blava, és a dir, que és totalment lliure.

De totes maneres, aquesta nova zona verda que tindrà vigència fins al 20 de setembre i ja més endavant s’haurà de decidir la seva continuïtat.

El ple d’ahir el podeu escoltar avui a partir des les 9 de la nit a través de Ràdio Palafolls.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics