La pluja aigualeix la Festa Major de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les festes de la patrona blanenca Santa Anna han estat passades per aigua. Si bé la majoria d’activitats s’han pogut celebrar als carrers de la ciutat, alguns dels esdeveniments més importants es van haver de suspendre per les pluges, o emplaçar a d’altres indrets, com el pregó de Festa Major.

Les tempestes també van afectar a l’Aplec de l’Amor, la centenària i darrera activitat que hi havia programada per la Festa Major a la Cala Sant Francesc per ahir a la tarda vespre. La decisió d’anular l’espectacle la van prendre els organitzadors després que des de primera hora de la tarda no cedís l’aiguat que queia sobre la ciutat.

Sobre el concert del grup DeuDeVeu, l’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb la companyia per trobar alguna altra data i ajornar l’exhibició musical. De fet, la idea més probable seria la de traslladar-lo a la Festa Petita de Blanes, que es celebra cap a la segona quinzena d’agost.

En el Concurs de Focs Artificials, la nota a destacar van ser els problemes que va tenir la pirotècnica Zaragozana la nit de dissabte, nit també de Santa Anna i amb major nombre d’assistents: fins a 250.000. Segons ha explicat la companyia, el seu espectacle va tenir problemes amb el programa informàtic que havia de llançar els coets i finalment van haver de fer-ho manualment.

Això va provocar que el cel de Blanes restés fosc durant uns quants minuts i que part del públic mostrés el seu desencant amb l’espectacle a la mateixa platja. Amb tot, la Comissió Tècnica del Concurs de Focs proposarà avui a l’Ajuntament sancionar a l’empresa.

Per últim destacar la xifra de visitants al concurs: fins a mig milió de persones es van congregar durant aquestes 4 nits per veure els focs de Sa Palomera. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ja ha anunciat que la intenció de l’Ajuntament és la d’ampliar a 5 les nits de focs i de mica en mica recuperar les 7 jornades d’espectacle pirotècnic que es celebraven abans.

A la vegada, avui ja coneixerem quina serà la companyia guanyadora del quaranta-quatrè Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics