PLF torna a baixar la xifra d’aturats i consolida dades similars a les de fa 5 anys

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest mes de juliol PLF ha registrat una baixada de 8 persones apuntades a la llista de l’atur, pel que la borsa de desocupats continua desinflant-se, però a un ritme més lent que en mesos anteriors.

Actualment PLF registra 677 veïns apuntats a les llistes de l’Oficina de Treball, una dada que indica una situació similar a la que hi havia al municipi 5 anys enrere.

Tot i l’optimisme que poden despertar aquestes xifres, s’ha de tenir en compte el que les estadístiques indiquen any rere any: si bé la contractació s’acostuma a frenar a aquestes alçades de la temporada d’estiu, en els propers mesos es podria esperar un augment del nombre de persones desocupades.

Aquesta circumstància està relacionada amb el fet que la gran majoria de contractes que es van signar eren de caire temporal aprofitant la temporada turística.

Tot i així, si es comparen les dades d’enguany amb les de l’estiu passat, a PLF es pot observar com hi ha 100 persones menys sense feina.

Aquesta congelació de les xifres de l’atur també s’ha produït en les localitats veïnes, on Santa Susanna és l’única població en la que la taxa d’atur s’ha reduït en més d’un 3%, o el que és el mateix, reduir la seva llista d’aturats en 8 persones, com a PLF.

Malgrat suma un desocupat més a la seva borsa de persones sense feina i es queda en la xifra rodona dels 1.400 desempleats.

En el cas de Pineda fins 78 persones han aconseguit trobar feina, tot i que la població és la segona localitat del Maresme amb una taxa d’atur més alta.

I com a tercer municipi amb un percentatge més alt de persones buscant un lloc de treball a tot el Maresme es troba Tordera, població que al mes de juliol ha vist reduir el seu nombre d’aturats en 5 veïns.

En el cas de Calella l’atur baixa en 23 persones i a Blanes pràcticament un centenar de blanencs han pogut desapuntar-se de les llistes de treball.

En general, a la comarca del Maresme les xifres de la desocupació s’han congelat i la taxa només ha baixat un 0’34% respecte en el mes passat. Per tant, uns 35.659 maresmencs encara estan cercant feina per tota la comarca, unes 2.596 menys que l’any passat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics