URGENT

Malgrat vol superar els 300 donants de sang

Compartiu aquesta història

Dissabte el Parc de Can Campassol serà una de les seus de la 8a edició de la Marató de Donació de Sang, coincidint amb el primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Roc.

L’objectiu d’aquesta nova edició es superar els 300 donants de sang en un sol dia. Per tal de motivar a les persones que es puguin interessar, l’organització prepararà una sèrie d’actuacions, donarà obsequis i celebrarà el sorteig d’entrades per a un parc aquàtic.

De fet, aquesta Marató té una transcendència social que fins i tot algunes autoritats locals s’aproparan per donar el tret de sortida a la jornada cap a les 10 del matí.

Tan bon punt s’acabi l’acte inaugural, es donarà pas als concerts de música i als espectacles infantils.

Per donar sang només cal tenir entre els 18 i els 65 anys i pesar més de 50 quilos. Les autoritats sanitàries recorden que les donacions es poden fer encara que s’hagi patit hepatitis abans dels 12 anys, entre d’altres circumstàncies personals de salut. De totes maneres, el personal del servei també podrà informar a les persones que s’acostin sobre si poden fer la donació o no.

El nivell de reserves del Banc de Sang necessita principalment de donacions de les persones amb els grup sanguini A-, però sobre tot dels grup B- i AB-, ja que el seu nivell actual és molt baix.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics