Tordera se suma a la campanya “Som lo que sembrem”

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de l’Ajuntament torderenc va aprovar la setmana passada l’adhesió del municipi a la campanya en contra dels herbicides amb glifosat amb tots els partits polítics a favor.

Aquest acord de sumar-se a “Som lo que Sembrem” comprometrà al poble a la defensa de la salut pública i del medi ambient. Una defensa que portarà al municipi a desenvolupar pràctiques alternatives en el manteniment dels parcs i jardins, així com l’ús de productes biològics que estiguin acceptats per l’agricultura ecològica.

De fet, la moció aprovada també té la intenció de defensar a la petita pagesia i les formes tradicionals de fer treballar la terra, així com la promoció dels productes de proximitat i la incentivació d’iniciatives que millorin la salut de les persones.

Unes mesures que el regidor de pagesia de Tordera, Carles Aulet, considera que promouen l’agricultura tradicional i la defensen de les grans multinacionals.

L’empresa Montsanto va ser la responsable de la distribució per tot el món dels productes amb glisofat des dels anys setanta. Un químic que tan bon punt el van poder començar a distribuir la resta d’empreses al acabar-se la patent, van començar a sorgir els estudis sobre els perjudicis que provocava.

Segons apunten les investigacions, el glisofat pot provocar problemes en els òrgans reproductius de les persones i fins i tot desenvolupar algun tipus de càncer. Per aquest motiu, s’ha d’anar amb compte i restringir l’ús d’aquesta mena d’herbicides en el medi natural.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics