70 multes en només dues hores per aparcar fora d’horari en un carrer de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Avinguda de Catalunya, situada al popular barri de La Plantera, novament va ser notícia pel nombre de multes que va arribar a acumular: fins a 70 sancions al aparcar en horari restringit.

De fet, en el carrer està prohibit estacionar els vehicles des de les 10 del matí dels dimarts fins que s’acabi la neteja mecanitzada, que acostuma a durar menys de dues hores.

El cas de dimarts passat va ser que la via es trobava pràcticament plena de cotxes aparcats en el moment de la neteja municipal i els agents van començar a sancionar els vehicles amb multes de fins a 200 euros, comptant la retirada de la grua.

Al llarg del matí es va arribar a registrar fins a una setantena de multes, que podrien haver sigut més si als policies els hagués donat temps a multar la vintena de cotxes restants que estaven mal aparcats.

Calculadora en mà, podríem quantificar fins a 7.000 euros de recaptació per part de l’Ajuntament en només dues hores, si tenim en compte que les multes es pagarien 15 dies després de la seva execució. O ja fent càlculs al llarg de tot l’estiu: entre 46.000 i 93.000 euros de recaptació, segons quan es van cobrar les sancions, ja que si es paguen abans de 15 dies el recàrrec es rebaixa en un 50%.

Tot i així, l’Ajuntament de Blanes defensa que l’horari de neteja del carrer el coneix tot el barri i que hi ha una sèrie de plaques que informen de la prohibició d’aparcar durant els dimarts al matí.

Els veïns, en canvi, denuncien la dificultat que tenen per aparcar en altres zones durant les vacances, ja que el barri de La Plantera és un dels més cèntrics de Blanes.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, demana més “col•laboració” per part dels veïns amb el servei de neteja, i apunta que estan “treballant per buscar solucions i trobar espai lliure perquè hi hagi més aparcament”.

Davant d’aquests arguments de l’alcalde, s’ha de recordar que l’Ajuntament té un contracte signat amb l’empresa d’aparcament SABA que tracta la concessió de milers de places de pàrquing de pagament a la ciutat.

A més, l’última proposta en el ple de Convergència i Unió sobre la construcció d’una nova zona d’aparcament lliure als Pins va ser ensorrada amb l’argument que aquest aparcament gratuït suposaria confrontació i competència directa amb la concessionària de l’aparcament de pagament.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics