URGENT

Programades totes les activitats de la Festa Major de PLF

Compartiu aquesta història

Si bé encara no s’ha fet públic el programa de les festes d’enguany, les entitats i l’Ajuntament ja han començat a preparar el calendari oficial.

La principal novetat està relacionada amb el fet que la Festa Gran d’aquest setembre s’allargà al llarg de dues setmanes per culpa del calendari, i s’ha hagut d’acabar avançant tot un cap de setmana abans de l’habitual. De fet, fa anys que la festivitat no se celebra una setmana abans de la Diada.

D’aquesta manera, el pregó es farà el dijous dia quatre des de la Plaça de Poppi, donant el tret de sortida a la festivitat palafollenca.

Enguany el pregó tractarà el musical de Queen, We Will Rock You, amb una versió pròxima a l’actualitat. És a dir, fent una extensa crítica a la campanya prohibicionista que acompanya a la crisi. Tal com comenten els propis responsables del pregó, la prohibició al dret a manifestar-se, a expressar-se o el mateix rebuig a la creativitat que demostren algunes de les polítiques actuals.

 

El musical comptarà amb uns 10 actors, més d’una vintena de ballarines i un quartet que oferirà la música en directe.

Sobre la resta d’activitats, la Festa Major presentarà un programa similar al de l’any passat i destaca la novetat de les barraquetes per als més petits, que disposaran d’un escenari fix a la Glorieta del Doctor Torner, on també es podrà escoltar música chill out en directe, i la consolidació de la Marxa Nocturna del 107.7 que organitza Ràdio PLF.

Paral•lelament, les activitats més tradicionals com els sopars a la fresca, el correfoc, els concerts de Festa Major o les Barrakes ja tenen l’èxit assegurat. Unes barrakes que, a més, aquest estiu comptaran a l’última nit amb el primer concurs de Drag Queen.

El pressupost de la Festa Gran enguany s’ha augmentat una mica per l’establiment del nou escenari de les barraquetes i concerts alternatius, però l’austeritat continua marcant la tònica general.

Com ja és costum, les festes d’enguany finalitzaran amb la jornada de la Diada de Catalunya i l’aixecada de la senyera amb sardanes al Castell de PLF.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics