Fins a cinc policies locals de PLF marxen del cos des de l’any passat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Continua el conflicte entre el cos local de seguretat i el Govern municipal, obert des de la incorporació del nou cap de policia i el canvi de sistema utilitzat fins aleshores.

Des de llavors ja són cinc els agents de la plantilla que han deixat el cos o bé han expressat la seva voluntat de marxar-ne.

Tot i que el consistori assegura que la majoria dels que han marxat ho han fet sense mostrar malestar amb el cos i al•legant altres circumstàncies, alguns agents sí han explicat a aquesta emissora que el motiu real de la seva marxa ha sigut el mal ambient que es viu actualment a la policia cap al nou dirigent i cap al Govern municipal.

Aquests agents que han marxat i que representen 1 de cada 3 policies del cos local, ho han fet amb canvi de destí o amb comissió de serveis en altres policies locals, i en alguns casos ja han estat substituïts.

Ja fa més d’un any i mig que hi ha conflicte en el cos local de seguretat. Els agents es queixen del canvi del quadrant laboral que asseguren que no els permet conciliar la seva tasca policial amb la seva vida familiar. A més, afirmen que deixa massa torns amb només 1 agent de servei i que els canvis sovint es produeixen sense avís.

Una altra de les queixes dels agents crítics va dirigida directament envers al nou cap de la policia, al qui consideren responsable del malestar i mal ambient creat al cos amb les seves decisions i maneres d’actuar, que van qualificar de “comportament desequilibrat” en un manifest fet públic a principis d’any.

A més, també es queixen dels expedients oberts a alguns policies per diferents motius que els agents consideren que són coercitius.

Per la seva banda, el Govern municipal ha defensat sempre la tasca del nou cap de la policia i el nou model policial que consideren més proper a la ciutadania. Sobre els expedients oberts, i alguns d’ells ja tancats, expliquen que es van obrir per motius justificats i que alguns dels agents que han marxat han expressat que ho fan per motius laborals, com ara per poder treballar més a prop de casa. A més, el Govern no ha amagat mai un descontentament amb alguns aspectes del funcionament anterior del cos.

En aquest sentit, el Partit Popular s’ha tornat a proposar com a mediador entre els agents i el Govern municipal per mirar de millorar la situació.

 

Notícies relacionades:

– – 29 / 5 / 2014: L’Ajuntament denunciarà alguns tweets i el manifest dels policies crítics 

– 29 / 1 / 2014: El govern no dóna valor al manifest dels policies perquè no està signat 

– 28 / 1 / 2014: Agents de la Policia Local es queixen de la situació actual del cos 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics