La Focal de Blanes reivindica l’eliminació de les mines antipersones

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A partir de l’últim documental a la fresca que va projectar l’Associació Cultural de la localitat veïna, La Focal ha engegat una campanya per lluitar contra les mines antipersones que divideixen el Sàhara occidental en un tram de 2.700 quilòmetres.

Sota el lema “una flor per cada mina”, l’entitat pretén impulsar per les comarques gironines aquesta reivindicació i donar-la a conèixer als veïns i als alumnes de les escoles. De fet, la idea es va acabar de consolidar amb la posada en escena del documental “Las flores del muro”, que explica la problemàtica que viu el poble sahrauí, dividit per culpa de l’ocupació del Marroc. Una projecció on l’entitat va comptar amb la col•laboració dels promotors de la campanya que lluiten a escala global.

El moviment consisteix en què tothom que hi vulgui ajudar faci una flor i l’apadrini. Després, aquestes flors, dissenyades per artistes, nens petits o ciutadans sensibilitzats per la situació sahrauí, aniran a parar al Jardí de la Pau que s’instal•larà al mur el Sàhara occidental, on es calcula que hi poden haver fins a 10 milions de mines antipersones enterrades.

La propera projecció de La Focal serà el documental “Oligopoly 2, El Imperio eléctrico contra todos”, el proper divendres a les 10 de la nit, a la Plaça Verge Maria de Blanes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics