Les banderes grogues es consoliden a les platges catalanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Si bé els estius acostumen a estar dominats pel bon temps i la bona mar, enguany les vacances no acaben d’estar marcades per aquesta tendència. Si bé sembla que el temps ha millorat a l’agost, tot i la inestabilitat, la mar s’ha vist força alterada.

De fet, durant aquesta campanya s’han vist més banderes grogues que de costum, i avui mateix hi ha un atenuat onatge a les costes del nostre voltant.

Vinculat amb l’estat de la mar, els rescats dels socorristes han pujat fins a un 37%, si comparem les dades amb l’estiu passat. De totes maneres, la xifra no augmenta tant en el nombre d’ofegats, ja que respecte l’any anterior només s’ha registrat una víctima més.

Des de Protecció Civil s’alerta que tot i que el bon temps convidi a ficar-se a l’aigua, s’han de prendre precaucions, ja que la mala mar continua sent igual de perillosa tot i el sol que pugui fer.

A més, des del serveis de seguretat es recomana a la gent gran anar amb compte a l’hora de banyar-se, ja que es tracta del col•lectiu amb més víctimes. Tal com exposa Protecció Civil, la pràctica de ficar-se a l’aigua quan es té molta calor s’ha de vigilar, ja que el ràpid contacte pot produir marejos una vegada s’està dins de l’aigua.

De totes maneres, els cossos de seguretat assenyalen que ha millorat el respecte a les senyalitzacions dels socorristes, sobretot quan hi ha bandera groga.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics