El Parc de Bombers de Pineda es troba en una situació límit

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tal com publica el periodista pinedenc Xavier Puig en el seu bloc personal, el Parc de Bombers de la Generalitat de Pineda es troba “sota mínims”.

Més enllà de la situació de vaga que viu el cos de seguretat des del passat 22 de juny amb motiu de l’augment de les 102 hores laborals anuals o la reducció del personal, els Bombers també volen fer constar les dificultats que tenen a l’hora de cobrir els serveis d’emergència.

Segons expliquen, a les vagues que convoquen directament no poden ni participar perquè sinó deixarien el seu parc sense efectius, o bé quan poden s’han de desplaçar a altres parcs per cobrir les baixes de personal que tenen.

Tal com denuncien, la instal•lació que tenen els bombers a Pineda només disposa de 5 efectius que han de cobrir els territoris entre Canet de Mar i Tordera. És a dir, més de 115.000 habitants per 5 bombers de la Generalitat, i això sense comptar amb el fet que la població es multiplica a l’estiu.

A més, cal afegir que tot i que el personal mínim del parc sigui de 5 agents, els Bombers denuncien que hi ha dies en els que les guàrdies només les cobreixen realment dos professionals.

I si necessitessin el suport dels Bombers de Mataró o Lloret, aquest només podrien arribar al punt de l’emergència entre 20 i 30 minuts després de rebre l’avís.

La manca de personal no és l’únic problema del Parc de Pineda. De fet, des del mes de març que els Bombers s’han quedat sense l’Autoescala Automàtica que permet fer els treballs d’alçada. Un material que podria ser absolutament necessari en les emergències que es desenvolupessin en la majoria d’edificis de pisos o hotels.

A tot això cal sumar la falta de suport que rep el cos d’emergències per part dels consistoris. Segons critiquen, de tots els correus que van enviar als Ajuntaments, només el consistori de Malgrat els ha aprovat una moció de recolzament.

Els Bombers lamenten que “la seguretat no és una prioritat política en aquests moments”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics