Lloret multiplica per tres la velocitat de les gestions d’inspecció municipal gràcies a un dispositiu mòbil

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els municipis amb un turisme concentrat principalment a l’estiu necessiten d’una gestió burocràtica àgil. Si bé al llarg de l’any les inspeccions de les activitats comercials queden sota control, a l’estiu aquestes es poden veure desbordades per culpa dels centenars de noves funcions turístiques que desenvolupen les empreses.

De fet, només a Lloret hi ha 2.000 activitats registrades sense comptar amb els apartaments turístics, i el 90% depenen de l’etapa estival.

Per poder controlar millor aquestes activitats, l’Ajuntament de Lloret va posar en marxa a principis d’estiu un dispositiu mòbil que permet agilitzar i millorar l’eficiència de les gestions d’inspecció municipals.

Per fer-nos una idea del notable funcionament de la nova burocràcia en xarxa, podríem tenir en compte que si bé l’any passat es van obrir 22 expedients relacionats amb les inspeccions, enguany aquesta xifra pràcticament s’ha multiplicat per tres.

El nou servei funciona a través de qualsevol tauleta o mòbil amb connexió a internet, ja que es tracta d’un navegador que permet als inspectors accedir a totes les dades que necessitin des del mateix punt on es trobin.

D’aquesta manera s’eviten els clàssics problemes de paperassa que acostumen a comportar aquestes tasques administratives.

Ara l’objectiu del consistori de Lloret en matèria tecnològica serà desenvolupar un dispositiu virtual similar per al servei municipal d’inspecció d’obres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics