Blanes reclama recuperar l’antic Aquari de la vila

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Si bé la tertúlia que organitzava el Club de Vela i l’Ajuntament de Blanes anava encarada a tractar la història marinera que envolta al port històric de la localitat, la cita finalment va acabar derivant en la demanda popular per recuperar l’antic Aquari.

Aquesta instal•lació que va tancar fa 21 anys i que va estar en funcionament des del 1961, es trobava a l’esplanada del Port i tenia com a veïns als investigadors del CSIC.

El punt d’investigació de seguida es va fer famós entre els blanencs i els nouvinguts, ja que més enllà de ser un reconegut centre d’investigació, també acollia una de les col•leccions més diverses d’animals marins de la costa catalana.

De fet, moltes espècies arribaven rescatades de les captures que feien els pescadors del port i les oferien a l’aquari per a que les conservessin.

Per això, i perquè l’Aquari era un atractiu turístic de pes, durant la tertúlia marinera es va comentar la possibilitat que l’Ajuntament de Blanes recuperés aquest equipament. Segons les dades, fins a 15.000 persones van arribar a passar a l’any per les instal•lacions.

La propera xerrada que organitzarà el Club de Vela serà a mitjans del mes d’octubre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics