La PAHC de Blanes reparteix cada setmana una trentena de cistells amb aliments a les famílies necessitades

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme fa un any que es va crear una comissió especial dedicada per a la recuperació d’aliments. Una recollida de productes de primera necessitat destinats a les famílies que pitjor ho estan passant amb la “crisi econòmica”.

Aquesta comissió el que fa és recollir els excedents en bon estat que queden a les parades del Mercat de Blanes i del Mercat de Fruites i Verdures del Passeig de Dintre.

De fet, algunes parades ja col•laboren des de fa temps amb el programa de la plataforma i aporten aliments com fruita, verdura, carn o peix de forma permanent.

Un cop recaptats els productes, la comissió els reparteix entre aquelles persones que no poden accedir a comprar les necessitats bàsiques. Un nombre de persones que cada cop creix més, segons el moviment anticapitalista, i que per ara ja ha assolit la xifra d’unes 30 bosses de menjar a la setmana.

A més, segons la plataforma, la situació s’ha complicat més a l’estiu, ja que les famílies no han pogut portar els seus fills als menjadors escolars. Una circumstància que ja es va criticar des de la plataforma “La fam no fa vacances”.

Segons les dades del Sindicat de Tècnics del ministeri d’Hisenda, només entre el 2007 i el 2012 la pobresa a Catalunya va créixer pràcticament un 50%.

La comissió d’aliments de la PAHC es reuneix cada dissabte a partir de les dotze del migdia a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge de Blanes, mentre que les assembles setmanals de la Plataforma es celebren cada dimarts a les sis de la tarda al mateix Ateneu.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics