URGENT

La Protectora d’Animals de PLF finalment no es querellarà contra l’alcalde de Tordera

Compartiu aquesta història

Ahir a la tarda l’Associació d’Amics dels Animals de PLF va reunir-se amb l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, per tractar la problemàtica que va sorgir entre la Policia Local de Tordera i la Protectora.

Tal com apunta l’associació palafollenca, els fets es remunten al passat 22 de juny quan la protectora del nostre municipi va haver de tractar el cas d’una gossa abandona que havia produït un accident de moto.

Com que els fets es van ocasionar a Tordera, la competència passava a ser de la gossera d’Argentona en comptes de la de PLF. Per aquest motiu, els voluntaris de la instal•lació del nostre poble van dur a l’animal a la Policia Local de la localitat veïna per a què se’n fessin càrrec. Però, la sorpresa va arribar quan els agents que estaven de servei en aquell moment es van negar a acollir l’animal i van instar als membres de la protectora a deixar la gossa on l’havien trobat, o sinó a la porta de la comissaria.

Si bé en un primer moment els amics dels animals van optar per deixar a la gossa lligada a l’entrada de les instal•lacions, després van haver de recollir-la, ja que dues hores i mitja després encara ningú s’havia fet càrrec d’ella.

A més, per acabar d’empitjorar la situació segons la protectora, els agents van acabar enviant una multa als voluntaris per l’abandonament animal a la porta de la comissaria.

Un cop tramesa la denuncia, el cap de setmana passat l’associació d’animals va anunciar que es querellaria contra l’alcalde de Tordera pel tracte que rebien els animals abandonats de la seva població. La demanda judicial, però, finalment s’ha tirat enrere i l’associació Amics dels Animals de PLF i el batlle torderenc es van reunir per provar de solucionar el conflicte:

Joan Carles Garcia per la seva part els ha assegurat que es farà càrrec personalment de retirar la sanció i parlar amb els responsables de la Policia Local del seu municipi. Mentrestant, tal com apunta Dalmau, també s’han iniciat les tasques per reconduir la problemàtica relacionada amb la gran quantitat de gossos que s’abandonen a Tordera.

Per la seva part, la protectora de PLF actualment es troba saturada d’animals en el que qualifica com “un dels pitjors estius” en relació amb els animals abandonats.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics