Els Mossos imputen a propietaris de bars i càmpings de Blanes per manipular els comptadors elèctrics

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La policia ha imputat aquest passat mes d’agost a cinc persones com a presumptes autores de sis delictes de defraudació de fluid elèctric.

Cap a mitjans de febrer, els Mossos d’Esquadra van rebre una denúncia en la qual es detallava que una sèrie d’empreses de les comarques gironines tenien el comptador manipulat amb l’objectiu de reduir fraudulentament el consum elèctric.

Segons sembla els imputats pagaven uns 2500€ per tal de col•locar una resistència paral•lela al circuit per tal que la major part del fluid elèctric no pugui ser detectat per la companyia. Per dur a terme aquesta operació, l’operari contractat havia de treure el precinte dels comptadors per poder-hi col•locar la resistència.

Amb la informació que va aportar la denúncia i les dades que els investigadors van poder obtenir, els agents van tenir coneixement que la defraudació s’estava produint en diversos establiments de les comarques gironines. Així doncs, el passat agost els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb inspectors de l’empresa ENDESA, van fer onze entrades en establiments de Blanes, Girona i Hostalric.

El resultat va ser la detecció de tres càmpings i dos bars de Blanes i un gimnàs de Girona,que tenien alterat el sistema que mesura el consum elèctric. Els estudis posteriors de la companyia van determinar que aquests sis establiments havien defraudat prop de 40 mil euros.

Com a conseqüència d’aquests fets, els sis propietaris d’aquestes empreses van quedar imputats per haver consentit la manipulació fraudulenta del fluid elèctric, mentre que uns dies més tard, va quedar detingut el tècnic que duia a terme aquestes operacions, un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Tordera, que havia estat treballador d’una empresa subcontractada per ENDESA.

Després de declarar en seu judicial, el detingut va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics