Baixen els robatoris a la zona d’oci de Blanes aquest estiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Els diferents dispositius policials que han controlat als joves que cada cap de setmana venen a la ciutat per gaudir de la seva zona d’oci han permès que el nombre de robatoris de carteres o mòbils hagin disminuït un 29%.

Des del passat mes de maig i fins l’agost, els mossos d’esquadra i la policia local de Blanes han relaitzat de forma aleatòria 6 dispositius de control d’aquests joves. Normalment els policies escorcollaven als joves que arribaven a Blanes amb tren per tal de requissar qualsevol element que possibilitès actes vandàlics o consum de drogues.

En aquests 6 dispositius s’han escorcollat més d’un miler de joves, la meitat menors d’edat. En total es van aixecar un centenar d’actes per infraccions, la majoria per tinença de drogues, però també per dur armes prohibides, com ara ganivets o punys americans, o possessió d’objectes robats. A més també es van efectuar dues detencions. Un dels arrestats hauria adquirit material sostret i l’altre va agredir un membre del personal de seguretat de Renfe.

Els cossos policials expliquen que els dispositius no s’han acabat, sobretot després de comprobar que aquest control ha permés una davallada dels robatoris a la zona d’oci de Blanes. La intenció, segons la Policia és enviar un missatge que a la ciutat es pot gaudir i divertir-se, però respectant el descans dels veïns i a la resta població.

Aquestes operacions es van dissenyar després de detectar un repunt de d’aldarulls i actes incívics al barri dels Pins on es concentren molts d’aquests locals d’oci. Es va comprovar que molts dels joves venien en tren a la ciutat i marxaven de nou en tren a primera hora, per això els controls s’han efectuat a l’estació de trens mentre que la policia local ha controlat els trasllats entre Els Pins i l’estació.

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics