Més de 5 mil persones visiten l’exposició sobre Fèlix Cardona

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana s’ha tancat la mostra sobre l’explorador malgratenc, a qui se li atorga el descobriment del Salt de l’Àngel a Veneçuela.

L’exposició, que es va inaugurar fa més d’un any a la seu de l’arxiu municipal del carrer de Mar, pretenia apropar la figura de Cardona als malgratencs.

En aquests mesos han visitat la mostra més de 5 mil persones, amb una mitjana de 400 visites al mes.

Just fa 3 anys l’Ajuntament de Malgrat va comprar el Fons de Cardona als seus familiars després d’un viatge a Veneçuela on viuen els descendents de l’explorador malgratenc.

El fons, que va costar 300 mil €, inclou una gran quantitat de fotografies, plànols, mapes, quaderns de viatge, documents sonors, pel•lícules, i també la seva biblioteca personal i objectes indígenes que va adquirir en els seus viatges.

L’exposició arriba després d’una exhaustiva i acurada tasca per inventariar, classificar, digitalitzar i catalogar tot el Fons Fèlix Cardona. Un fons en el que encara es treballa per restaurar i mantenir alguns dels documents comprats pel consistori.

La mostra estava dividida en 4 parts. Una primera que repassa la presència catalana a l’Orinoco. Una 2a part dedicada íntegrament a les múltiples facetes de Fèlix Cardona. Una tercera part era un àudiovisual que es projecta de manera continuada, en el que s’escolta al propi Cardona i es veuen algunes de les filmacions realitzades a la selva. La darrera part d’aquesta mostra està formada per una exposició d’alguns dels objectes indígenes que Cardona, i especialment la seva dona Carlota Johnson, va tenir molt cura de conservar.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics