URGENT

Comencen a retirar els antics pous de captació de la dessaladora de les platges del Delta de la Tordera

Compartiu aquesta història

pozos_aca

Tal i com ja va anunciar al febrer, l’Agència Catalana de l’Aigua ha començat aquesta setmana les obres destinades a desmantellar i retirar els antics pous de captació de la dessalinitzadora de la Tordera, ubicats entre les platges de Blanes i Malgrat de Mar, a la zona del Delta de la Tordera. Es volia esperar a la finalització de la temporada estival per evitar molèsties als banyistes i als turistes.

Aquestes actuacions, que compten amb un pressupost de més de 370.000 euros, tenen un termini d’execució de tres mesos, pel que haurien d’estar enllestides a principis del proper any.

En concret els treballs eliminaran les estructures de formigó que en el seu dia servien per captar aigua salada del mar i portar-la a la dessaladora. Amb el temps, la planta va establir nous punts de captació mar endins, deixant aquestes estructures, que es troben a primera línia de mar sense ús al ben mig de la franja costanera de s’Abanell i la Punta de la Tordera.

Els nous pous es van posar en marxa ara fa 4 anys, quan la planta va ser ampliada, fent possible que es dupliqués la seva capacitat de producció.

La dessaladora es va posar en marxa fa anys per evitar que la sobreexplotació dels aqüífers de la Tordera provoquessin la seva salinització. Amb aquesta planta es tracta aigua del mar per tal de poder ser consumida.

Aquesta aigua marina es pren a través d’una conducció que situa el punt de captació a centenars de metres mar endins, i a una certa profunditat, amb l’objectiu d’evitar danys en cas de temporals.

El desmantellament d’aquests pous és una vella reivindicació de Blanes que permetria recuperar la imatge de “platja natural”, segons l’alcalde de la ciutat, Josep Marigó.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics