Pineda entre els municipis que faran un recurs contra la Generalitat pel deute de les llars d’infants

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un total de 36 municipis del Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació, entre ells Pineda de Mar, han iniciat els tràmits per presentar un recurs contenciós administratiu contra la Generalitat pel deute que manté aquesta administració amb els consistoris per les escoles bressol.

Des d’aquest dimarts aquests municipis estant començant a presentar un escrit al Departament d’Ensenyament per reclamar a la Generalitat que compleixi el finançament de les escoles bressol.

Amb aquest escrit s’inicien els tràmits del recurs contenciós administratiu per demanar l’ingrés del deute contret per la Generalitat que aporta part del cost de cada plaça en llar d’infants pública.

Amb l’escrit que han presentat, els ajuntaments donen un mes per fer efectiu el pagament, abans d’arribar als tribunals.

El Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya va anunciar el juny passat, reunit al Parlament, que reclamaria a la Generalitat per la via judicial el finançament de les escoles bressol municipals.

I és que la crisi ha fet que les aportacions de la Generalitat per cada plaça de llar d’infants públiques hagin caigut any rere any.

Fins el 2010 la Generalitat pagava 1800€ anuals per cada plaça de llar d’infants pública, el que suposava aproximadament la meitat del cost total de cada nen i nena.

El curs 2011-2012 l’aportació va caure a 1300 € per plaça. Llavors molts ajuntaments van haver d’assumir la diferència.

Ara però el govern català paga 875 € per plaça, menys de la meitat que fa 4 anys.

A banda de la davallada, el govern català no paga a temps aquestes aportacions, cosa que fa que les arques municipals se’n ressentin. Per exemple PLF l’últim curs cobrat ha estat el 2011-2012, pel que encara falten 2 cursos sencers per cobrar.

Això ha suposat, en la majoria de municipis, un increment del cost per a les famílies i les aportacions municipals

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics