Un centenar de persones es concentren a la plaça Major per demanar poder votar el 9N

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A les 7 de la tarda va començar l’acte convocat davant dels ajuntaments de tot el país per tal de rebutjar la suspensió de la Llei de Consultes i la convocatòria del 9N i per demanar el dret a decidir en una votació el futur polític de PLF.

La concentració, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, va congregar a un centenar de veïns de PLF, molts d’ells amb samarretes grogues i vermelles, que van desplegar una gran estelada a la plaça Major.

Passades les 7, l’Assemblea Nacional de PLF va llegir el manifest de la jornada. Un manifest que considera la suspensió demanada pel govern central i acceptada pel Tribunal Constitucional d’ atac a les institucions democràtiques del país, el que suposa un cop de porta a la democràcia.

L’ANC creu que la celeritat en la suspensió evidencia que la consulta no suposa un problema jurídic sinó polític. El manifest , a més, considera que el tribunal Constitucional és un òrgan depenent del poder polític i que per tant executa les decissions del govern espanyol.

L’ANC no aparca tota la campanya de la consulta i afirma que continuarà amb la campanya d’informació casa per casa amb els voluntaris que ja ha aconseguit per explicar la consulta als ciutadans.

Les concentracions s’ha produït davant les portes de la majoria d’Ajuntaments. Es calcula que mig miler de persones es van reunir a Blanes, unes 300 a Malgrat o unes 200 a Tordera.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics