Malgrat començarà a recollir l’orgànica a primers de novembre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Compte enrere a la població veïna per començar a separar la fracció orgànica de la resta de residus. El consistori ha posat data a l’inici de la recollida selectiva de l’orgànica. Com ja va avançar aquesta emissora, serà el proper mes de novembre i en concret el proper dia 1.

D’aquesta manera, si fins ara els residus orgànics es llençaven al contenidor de rebuig, a partir d’ara caldrà separar-los i dipositar-los als nous contenidors marrons que s’instal•laran al costat dels actuals de color verd, groc i blau.

En aquests nous contenidors marrons caldrà llençar-hi restes de fruita, verdura, carn i peix, menjar cuinat, closques d’ou, marisc i fruits secs, pa, marro de cafè, restes d’infusions, taps de suro, llumins, serradures, paper de cuina i tovallons bruts i petites restes de jardineria entre d’altres.

La majoria de residus que es generen a casa són orgànics. La seva separació suposa un important benefici ambiental, ja que permet convertir-la en adob orgànic i també en energia.

D’aquesta manera, tots els municipis estan obligats a prestar el servei de recollida selectiva de matèria orgànica, però Malgrat, Pineda o PLF no han pogut començar fins ara per la manca d’infrastructures per poder transferir aquests residus a una planta de tractament.

Ara l’Ajuntament de Malgrat començarà una campanya informativa, a través d’activitats diverses per arribar a persones de totes les edats. A més, informadors ambientals aniran casa per casa per portar a cada família malgratenca un cubell de color marró de 10 litres per fer la separació de l’orgànica, a més, un paquet de bosses compostables i informació sobre el funcionament d’aquesta recollida selectiva.

PLF començarà també al novembre aquesta recollida, però preveu fer-ho la segona meitat del mes. Al nostre municipi la campanya informativa es farà a principis de novembre.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics