El ple debat sobre la dimensió de la plantilla de la policia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Divendres, la sessió plenària va aprovar demanar a l’Estat poder reposar 2 dels policies que han marxat a d’altres policies o altres consistoris. El punt va servir per tornar a debatre sobre l’estat de la policia local i més concretament sobre el nombre d’efectius que hi ha actualment al cos local.

En aquest sentit el govern va fixar com a òptim un destacament de 16 agents més el cap de la policia. Amb aquests agents es pot crear un quadrant de servei operatiu i amb un mínim de 2 agents per cada torn. El problema, segons el govern local, és que quan hi ha baixes hi ha buits que no es poden cobrir.

Davant d’això, ERC va proposar contractar un o dos agents més per poder cobrir aquestes contingències i garantir sempre el mínim de policies en actiu. Ho deia Francesc Alemany.

El govern va recordar que en època de crisi es tendeix a la racionalització de la despesa i que no té massa sentit aquesta mesura. En canvi, l’alcalde de PLF, Valentí Agustí defensa la creació d’una borsa d’hores, per la que els agents es guardarien algunes de les hores a fer per tal de suplir contingències del servei. Diu, però, que la mesura no s’ha pogut instaurar.

L’alcalde creu que una altra de les possibles solucions és cobrir baixes amb hores extres, sempre i quan es rebaixi el preu marcat per conveni, que Agustí afirma que és molt superior a les que es cobren en ajuntaments veïns.

El PP va emfatitzar en que en els últims mesos han marxat 6 agents locals a d’altres policies o ajuntaments. Això porta a Óscar Bermán a parlar de problema al cos i demana una comissió per pactar el quadrant.

Més enllà de la policia CiU va tornar a demanar que s’il•lumini el camí que connecta l’av Pau Casals amb l’Institut de PLF, per tal de facilitar l’accés un cop es fa fosc a les persones que hi van a caminar. També va denucniar que quan hi ha turmentes hi ha moltes zones que es queden a les fosques

Per últim el portaveu d’ICV i regidor de mediambient , Juan Andrés Osorio, va explicar que s’han rebut 50 mil€per adequar els camins de PLF.

El ple, amb 10 punts a l’ordre del dia, va a més aprovar dues ordenances noves i va adjudicar el servei de neteja viària a una nova empresa.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics