Al gener es pagarà només pels quilòmetres recorreguts a l’autopista del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El primer dia del 2015 es posarà en marxa a l’autopista C-32, només al tram entre Mataró i PLF, el que s’ha anomenat peatge tancat, que significa que els conductors pagaran només pels quilòmetres reals del seu recorregut per aquesta via.

Segons la Generalitat aquesta nova modalitat pot suposar un estalvi de fins el 80% sobre les tarifes que paga fins ara.

Aquests descomptes es podran aplicar sempre que el vehicle disposi d’un sistema de pagament automàtic que permeti saber des d’on s’accedeix a la via ràpida i que controlaran uns arcs metàl•lics que es van començar a instal•lar als accessos a la via ràpida.

Aquests dispositius sabran on s’entra a l’autopista i on es surt, i automàticament es cobrarà del compte d’estalvis l’import del recorregut.

Tot i això , el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, manté que el tram entre Calella i Arenys, que actualment es pot fer de forma gratuïta, continuarà sent gratuït per a tots els usuaris de la via, tal i com fins ara.

D’aquesta manera els usuaris que agafin l’autopista al seu inici a Calella i surtin, per exemple a Mataró no pagaran tot el peatge d’Arenys, sinó la part proporcional del recorregut, sempre i quan tingui Teletac.

La mesura ja es va anunciar fa un any, en el marc del pla d’homogeneïtzació tarifària impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i que va començar amb la rebaixa d’un 10% en el peatge troncal de Vilassar de Dalt per als vehicles que es desplaçaven entre Mataró i Montgat.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics