Alerten de la circulació de bitllets de 50€ falsos a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La Policia Local d’aquesta ciutat ha alertat els ciutadans perquè extremin les precaucions davant la detecció en pocs mesos de dos bitllets falsos de 50 euros a la vila.

Tot i que es consideren dos casos aïllats entre ells, el nexe comú que ha mogut a fer la crida a la població és que tots dos bitllets tenen el mateix número de sèrie imprés.

El cas més recent ha tingut lloc a finals de la setmana passada en un comerç de Blanes, quan una persona va anar a pagar l’import de les seves compres en una botiga amb un bitllet de 50 euros. Un cop el propietari va detectar que era fals, va alertar a la policia. El client va explicar que aquell bitllet li havien donat en un bar també de Blanes. Amb tot, quan la Policia Local va adreçar-se a l’encarregat de l’establiment de restauració, que va negar haver-li donat el bitllet al client en qüestió.

La Policia Local ha instruït diligències per una falta penal per moneda falsa al Jutjat de Guàrdia, que ho ha admès a tràmit. Aquesta setmana s’han citat perquè compareguin a un judici ràpid tant el client que volia pagar amb el bitllet fals, com el responsable del bar on el client afirma que li van lliurar el bitllet fals.

El primer dels casos detectats de bitllet fals va ser el passat mes d’agost.

Llavors l’encarregat d’un quiosc de gelats i refrescos de la platja va sospitar que un bitllet de 50 euros amb què li havien pagat una venda podia ser fals, tot i que no n’estava del tot segur. Per això, al veure uns agents de la Policia Local que estaven patrullant prop del quiosc els va alertar i els va demanar si eren certes les seves sospites.

Un cop els agents van haver comprovat que, efectivament, es tractava d’un bitllet fals, van preguntar a l’encarregat del quiosc si recordava quin client havia estat o, almenys, quina descripció física tenia. Al no poder precisar aquest extrem, la Policia Local no va poder instruir diligències i va enviar el bitllet fals al Banc d’Espanya després de fer els informes oportuns. Aquest treball previ ha permès ara poder relacionar els dos casos.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics