Acaba a PLF un curs de gossos policia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana s’ha fet al Cim de Miralles, a Ciutat Jardí, una formació avançada de guia caní policial, un curs impartit per dos policies amb una dilatada trajectòria professional i la col•laboració del Sindicat Professional de Policies i l’associació Lladruc.

Cada vegada més, la seguretat pública valora més la tinença de gossos específicament ensinistrats per ajudar-los en diferents tasques, sobretot en la recerca i localització de substàncies estupefaents.

Cossos policials com el de Malgrat ja incorporen una unitat canina i PLF, sense anar més lluny, va utilitzar un gos policia durant la passada festa Major en diferents controls realitzats al municipi.

polic

Els gossos d’aquestes unitats ha de ser d’elit però també és essencial que existeixi una perfecta coordinació amb el seu guia. Així doncs els policies que han participat en aquest curs a PLF han aprés conceptes importants d’etologia, tècniques d’ensinistrament, maneig del gos i operativitat real.

En el curs, de tres dies de durada, van participar agents de diferents cossos policials, entre ells de la Policia Local de PLF.

El curs va fer especial incidència en les diferents especialitats dels gossos detectors (des de drogues fins a gossos detectors de cadàver submergits) i quina és la selecció que han de seguir per trobar i educar un gos policia.

A la part pràctica diferents animals van mostrar les seves capacitats i es va mostrar tot el material que es fa servir, des de caixes holandeses de detecció a mossegadors.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics