URGENT

ERC considera que la nova caserna és més una escultura que un equipament

Compartiu aquesta història

Avui s’inaugura oficialment la nova caserna de la policia local de PLF, situada al costat del MiD a la pl del Fòrum Palatiolo. Ho farà en un acte privat en el que s’ha convidat a autoritats policials i polítiques. Un dels grups municipals que ja ha anunciat que no anirà a la inauguració és ERC que sempre s’ha mostrat crítica amb la ubicació d’aquest equipament.

De fet, la formació va fer en el seu dia una campanya de recollida de signatures i d’informació criticant l’elecció d’instal•lar la caserna al centre del poble. Els republicans defensen que la plaça del Fòrum Palatiolo hauria de ser un espai cultural i que el nou emplaçament de la policia hauria d’haver-se dedicat a usos d’associacions i entitats locals per potenciar un eix amb el MiD i el teatre. La formació sempre ha cregut que calia una nova caserna, i per això afirma que va proposar mitja dotzena d’emplaçaments alternatius i denuncien falta de diàleg amb el govern municipal.

Per tot plegat, Esquerra ha comunicat a través del seu web que no vol ser còmplice d’aquesta nova obra i per això declina avui ser a la inauguració de la caserna de la Policia i Jutjat de Pau.

A banda de criticar l’emplaçament, els republicans també consideren que el cost de l’obra és desproporcionat un cop vist el resultat final i la situació econòmica actual. El govern situa per sota dels 500 mil€ el cost total de la remodelació del mòdul de les antigues escoles. Una despesa que Esquerra considera una mostra d’una pèssima gestió.

Tot i la inauguració d’avui, la nova caserna de la policia local no estarà operativa fins el mes que ve, de tota manera ja ha començat el trasllat de material cap a les noves instal.lacions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics